A csoportos coaching 3 fő előnye

azaz miért válassz bennünket és az action learning módszertant

1. Az egyéni coaching helyzetben a coach és coachee között kell, hogy legyen kémia, egymásra hangolódás, egymás tudatos és/vagy tudattalan választása. Ezt általában egy orientációs beszélgetés keretében próbáljuk kideríteni, illetve tesztekkel, melyek a "coacholható vagy-e" kérdésre igyekeznek választ adni. Ez az élmény azonban teljes egészében hiányzik a csoportos coaching ülésekről, méghozzá azért, mert

a) nem a személyt coacholjuk, hanem az elakadását oldjuk meg

b) ketten vezetjük, facilitáljuk az ülést, és általában 3-5 résztvevő van rajtunk kívül, így valakivel biztosan kapcsolódni tudsz

2. Annak ellenére, hogy a résztvevők gyakran tágabb témával jönnek, mint amit egy 90 perces coaching ülés keretében meg lehet oldani, a semleges kérdések részben ezt a témát le lehet redukálni egy, nagyon specifikus elakadásra.

3. Az egyéni coaching során 4-5 alkalmat szoktunk javasolni, hogy meglegyen a folyamat pszichodinamikája. A csoportos coaching ülések során viszont gyakran egyetlen ülés is segít az illetőnek tisztábban látni és jobban definiálni a problémáját, illetve olyan ötletcsokorral távozik, amelyet több idő feldolgozni, kidolgozni.

Sokat konzultálunk, hogy mi lehet a csoportos felállás titka és sikere. A legkönnyebb válasz a közösségben rejlő szinergia, amelytől minden alkalommal beindulnak az agytekervények, az ötletgyár és az elhatározás is, hogy melyik úton és hogyan tovább. Emellett a megerősítő, "pozitív pletyka" kör az, amelyik nagy hatással van a résztvevőkkel, hiszen 4-5 teljesen addig idegen (nő) a hallottak alapján formál egy képet, amit visszatükröz az esethozónak. Jó érzés!

Egyszóval az action learning módszertanú csoportos coaching alkalmakban az a rendkívüli, hogy hitelesen kombinálják a coaching, tréning és mentorálás előnyeit, amennyiben kihozzák az illetőben rejlő potenciált, tanácsokat adnak és megerősítenek.

Ha te is megtapasztalnád ezt a remek technikát, írj a team@halkarika.hu email címre!

(angolul és magyarul is tartunk üléseket)